Помагала по информатика за 12. клас


12. клас. Информатика. Профилирана подготовка
 

ИНФОРМАТИКА. ТЕСТОВЕ ЗА ДЪРЖАВЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ, ПРОФИЛИРАНА ПОДГОТОВКА
(Ирена Вълова, Цветелина Младенова, Клавдия Петрова)

Помагалото с примерни теми за Държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по информатика за профилирана подготовка предоставя отлична възможност за подготовка и успешно представяне на зрелостниците. То е разработено съобразно учебно-изпитната програма на МОН и спецификата на ДЗИ за учениците, които във втория гимназиален етап са изучавали учебния предмет информатика с фокус върху придобиването на профилирана подготовка. Помагалото обхваща разнообразни теми и предлага решения и примери, които ще помогнат на зрелостниците да се запознаят с изискванията на изпита и да се запознаят със задачите, с които ще се сблъскат. Така те ще бъдат добре подготвени да се справят успешно с предстоящото си предизвикателство – ДЗИ по информатика за профилирана подготовка.
Помагалото съдържа 12 примерни теми. Всяка тема се състои от 16 задачи с избираем отговор, 8 задачи с кратък свободен отговор и 4 практически задачи, чието решаване изисква представяне на резултата в подходящ вид. В края на това помагало са включени верните отговори на задачите с избираем и кратък свободен отговор, както и полезни упътвания, насоки и примерни решения на практическите задачи.
Чрез използването на това помагало зрелостниците ще наберат повече увереност в своите знания и умения, което ще ги подготви успешно да се справят с предстоящите предизвикателства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете с приятели


Открий ни в: