12. клас | Общообразователна подготовка


12. клас - Гражданско образование


Гражданско образование за 12. клас
Предмет: Гражданско образование
Автори: Христо Тодоров, Георги Ганев, Майя Грекова, Петя Кабакчиева, Луиза Славкова, Кирил Славчев
ВИЖ PDF
на печатен
вариант
ВИЖ ДЕМО
на електронен
вариант

За да разберете повече за учебника,

  ВИЖТЕ ЛИСТОВКАТА

 

 Учебникът за 12. клас е наследил всички достойнства на учебника за предходния клас, а именно:
• сложни научни понятия са обяснени на разбираем за учениците език;
• всяко ново понятие е ясно дефинирано и добре обозначено;
• плурализъм на гледните точки към всяко ново понятие;
• новите знания са въведени чрез актуални примери от съвременния живот, познати и понятни за учениците.
Към тях ще добавим:
• тестове за входяща и изходяща диагностика;
• тестове за текущ контрол след всеки раздел;
• уроци за обобщение след разделите и обобщителен урок върху целия материал за 11. и 12. клас.
Остава да подчертаем балансирания подход при поднасяне на новите знания в раздела „Гражданите и икономиката” и оригиналния начин за представяне на двете най-влиятелни икономически школи през последните 100 години чрез рап песни, чиито оригинални текстове са публикувани в книгата за учителя.
В уроците за практически дейности и упражнения на учителя и неговите ученици са предоставени различни интерактивни похвати, като симулации, ролеви игри, възпроизвеждащи ситуации и актуални процеси от обществено-политическия живот, които се доближават максимално до реалността.
Съдържанието на учебника не надхвърля с нищо обема от знания, заложен в учебната програма по гражданско образование за 12. клас, а очакваните резултати се постигат лесно и увлекателно чрез много и разнообразни практически задачи.
Авторите са прецизно подбран колектив от доказани професионалисти: университетски преподаватели, гимназиален учител по история и философия и представител на неправителствена организация.

Електронният учебник предоставя десетки допълнителни интерактивни упражнения и задачи.  Кратки видеофилми представят ясно и подробно основните европейски институции: Европейския парламент, Съвета на ЕС, Съда на ЕС, Европейския съд за правата на човека, Съвета на Европа. Изключително интересен е филмът за еволюцията на Европейския съвет от задушевни разговори на шепа европейски лидери край камината до днешните редовни заседания, на които се решават глобални проблеми и се чертае пътят за развитие на Стария континент. Разказите на участници в тези срещи разкриват не само пикантни подробности за взаимоотношенията между европейските лидери, но и изясняват същността на Европейския съюз, неговите цели и политики.

 

 

Споделете с приятели


Открий ни в: