1. клас | За часа на класа


Азбука на правилата
 
 

Азбука на правилата. Помагало за часа на класа за 1. клас. По новия стандарт
(Жулиета Савова, Ирена Николова, Цанка Маринова)
 

Кой по булеварда тича
и неправилно пресича?
Важна ли е за човека
пешеходната пътека?

Как от буря да се пазим,
ако свари ни сами?
Как на място безопасно
бързо да се подслоним?


Отговорите на тези въпроси ще откриете в „Азбука на правилата” за 1. клас – помагало, предназначено за работа в часа на класа. Подготвено в съответствие с учебната програма на МОН по безопасност на движението и за гражданска защита, то дава на малкия ученик изключително полезни знания за безопасно поведение. Това става чрез:

– Достъпни и интересно поднесени теми
– Полезни правила за безопасност, вплетени в контекст
– Разнообразни въпроси и задачи
– Забавни илюстрации и стихотворни текстове

 

Помагалото съдържа също тестови карти със сертификат и възможности за оцветяване, изрязване и лепене.Разнообразните дейности в „Азбука на правилата” ангажират вниманието на малките ученици и улесняват максимално учителите. В резултат на това родителите са по-спокойни, защото знаят, че децата им умеят да се пазят и заедно с тях могат гордо да кажат: Кой по-добре от първолаците познава буквите и знаците? Да почнат песните и танците! И цяло лято да е празник!

 
 

Книга за учителя. Азбука на правилата – помагало за часа на класа за 1. клас.
По новия стандарт

(Жулиета Савова)

Kнигата за учителя предлага разнообразни дидакти­чески модели и стратегии, методически решения и идеи за петминутки. Тя съдържа и идеи за много игри и стратегии. Те са съчетани с познавателни и практи­чески задачи, групова работа, оценка на ситуации, епи­зоди за предвиждане и оценяване на рискове и опасни последици, за оценяване и вземане на решения.Предложените методически решения и стратегии за работа стимулират формирането на ключови умения и компетентности на учениците в XXI век.

 

 
 
Споделете с приятели


Открий ни в: