Събития


10Ное2020

УЕБИНАР по програма 53: „МОЯТА БЪЛГАРИЯ – нов ефективен инструмент за преподаване на теми от българската история в дух на родолюбие чрез насърчаване на самостоятелно мислене и развитие на аналитични умения“ (ПОВТОРЕНИЕ)

Начало: 18,30 ч. Край: 19,30 ч.

Уебинарът е предназначен само за учители, педагогически съветници, възпитатели и други педагози, УЧАСТВАЛИ В ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ по програма 53.

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на ПОВТОРЕНИЕ на УЕБИНАР на издателска група „Просвета“ на тема


„МОЯТА БЪЛГАРИЯ – нов ефективен инструмент за преподаване на теми от българската история в дух на родолюбие чрез насърчаване на самостоятелно мислене и развитие на аналитични умения“ на 10.11.2020 г. (вторник) от 18.30 ч.

 

Уебинарът е част от обучителна програма 53 на издателска група „Просвета“, която е одобрена от МОН и вписана в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. Успешното завършване на цялата програма води до получаване на 1 квалификационен кредит.

Всичко за обучителните ни програми може да откриете на нашия сайт ТУК.

 

Уважаеми колеги,

 

В рамките на уебинара обучителите ще представят учебното помагало „Моята България“ като инструмент за преподаване на теми от българската история в дух на родолюбие чрез насърчаване на самостоятелното мислене и развитието на аналитични умения. Ще бъдат разгледани цялостната концепция и начинът, по който са структурирани отделните теми чрез използване на различни елементи - теоретична част, документално приложение, онагледяване със снимков материал, разширени портретни характеристики, речник и задачи за практическа работа.

 

За максимално практическо онагледяване на работата с помагалото обучителите ще предложат на вниманието на участниците в уебинара две теми, обхващащи преходния период между Възраждането и Новото време. Целта е да се провокира размисъл и диалог защо възрожденският идеал не се е сбъднал.

 

Изборът на конкретна тема на уебинара е свързан със следното разбиране на обучителите:

Преходните периоди в човешката история са най-сложните за адаптация на населението. По тази причина съпоставката между миналото и настоящето е не само важен урок за поколенията, но и визия за правилни управленски решения в бъдеще. В учебното помагало „Моята България” също са отразени подобни сегменти от нашата история – идеалите на Българското възраждане за една модерна европейска държава и жестоката реалност при сблъсъка на „строителите на съвременна България” с европейските международни договорености. За обучаващи и обучители е важно да изясняват на потребителите, в достъпен за тях формат, насоките на реалната политика и механизмите на държавното строителство в преходното време между Османския период и Освобождението на България. 

 

Чрез избрания подход на представяне на темата участниците ще добият представа как може да използват помагалото със своите ученици, като ги насърчават към самостоятелно мислене и използване на историческа ретроспекция за изграждане на трайни познания върху сложни политически, икономически и социални процеси.


Програмата е ориентирана към учители, преподаващи теми от българската история, които искат да обогатят своята компетентност, като почерпят от знанията на авторите, които са историци с дългогодишен преподавателски стаж в наши водещи университети, и които не спират да търсят нови подходи в учебния процес.

 

Очакваме Ви на 10.11.2020 г. (вторник) от 18.30 ч. Регистрацията започва в 18.15 ч.


Обучители: проф. дин Лизбет Любенова Върбанова и проф. д-р Пламен Димитров Митев


Специален гост: д-р Милен Врабевски – Председател на Фондация „Българска памет“

 

Бъдете с нас!

Участието е безплатно.


Може да участвате в уебинара, като използвате бутона „Вход в уебинара“ по-горе.

Входът във всеки уебинар е възможен не по-рано от 15 минути преди обявения начален час!

При трудности с достъпа може да използвате видеоинструкцията за вход и участие.


Споделете с приятели

« ПредишноСледващо »

Открий ни в: