Събития


11Ное2020

УЕБИНАР по обучителна програма 57: "Формиране на културната компетентност в обучението по изобразително изкуство. Методи, похвати на преподаване" (ПОВТОРЕНИЕ)

Начало: 18,30 ч. Край: 19,30 ч.

Уебинарът е предназначен само за учители, педагогически съветници, възпитатели и други педагози, УЧАСТВАЛИ В ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ по програма 57.

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на ПОВТОРЕНИЕ на УЕБИНАР на издателство „Просвета“ на тема

 

"Формиране на културната компетентност в обучението по изобразително изкуство. Методи, похвати на преподаване" на 11.11.2020 г. (сряда) от 18.30 ч.


Уебинарът е част от обучителна програма 57 на издателство „Просвета – София“, която е одобрена от МОН и вписана в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти. Успешното завършване на цялата програма води до получаване на 1 квалификационен кредит

Всичко за обучителните ни програми може да откриете на нашия сайт ТУК.

 

Уважаеми колеги,

Уебинарът е ориентиран към новостите в обучението по изобразително изкуство и по-специално дигиталните технологии. Обръща се внимание на модул „Дигитални изкуства“ от учебните програми като по-непозната територия в областта на визуалните творчески процеси. Разглеждат се програмни продукти за цифрова обработка на изображения или триизмерни обекти. Правят се аналогии и сравнения между цветовите режими в дигиталната графика и цветознанието, както и други особености на компютърната графика, които се опират на познанието, свързано с обучението в класическите художествени практики. Разглежда се необходимостта от изучаването на цифровите технологии като изразно средство на съвремнното изкуство в контекста на неговото развитие.

Тъй като изучаването на този тип материя започва още в началния гимназиален етап и приключва в специализираните паралелки на втори гимназиален етап, ще се дискутира приемствеността при изучаване на изобразително изкуство в отделните етапи.

Надяваме се, че така може да бъдем полезни за плавното преминаване към изучаване на материала от един клас в друг.

 

Очакваме Ви на 11.11.2020 г. (сряда) от 18.30 ч. Регистрацията започва в 18.15 ч.

 

Обучител: доц. д-р Светослав Косев

 

Бъдете с нас!

Участието е безплатно.


Може да участвате в уебинара, като използвате бутона „Вход в уебинара“ по-горе.

Входът във всеки уебинар е възможен не по-рано от 15 минути преди обявения начален час!


При трудности с достъпа може да използвате видеоинструкцията за вход и участие:


 
Споделете с приятели

« ПредишноСледващо »

Открий ни в: