Събития


11Дек2018

„Просвета“ ви очаква на Панаира на книгата в НДК

Начало: 10,00 ч. Край: 20,00 ч. 16-12-2018 г.

Коледа наближава и отново е време за подаръци. Както знаете, най-хубавият подарък е книгата, защото освен преживявания дарява и знание. Издателска група „Просвета“ Ви очаква с прекрасни предложения за всяка възраст на Софийския международен панаир на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга“ (АБК).

Той ще се проведе от 11 до 16 декември в Националния дворец на културата (НДК). Входът е свободен за посетители от 10:00 до 20:00 ч.

Щанд № 114 на издателска група „Просвета“ е на обичайното си място – вдясно от централния вход на партера. В дните на коледния панаир всички заглавия на „Просвета“ ще се предлагат с 20% отстъпка. А всеки, направил покупка на стойност над 10 лв., ще получи като подарък ваучер с намаление от 15% за следваща покупка от книжарницата на „Просвета“ в София. Ваучерът важи до 16 януари 2019 г.

Сред нашите най-нови предложения са книгите „1943. Антология за деца“, „Моята България. Кратка история за млади читатели“, „Значението на България за разделянето на източното и западното християнство“, „Великите сили, България и Балканската война“ и др.

„1943. Антология за деца“ е красив подарък не само за малките читатели, но и за възрастните. В книгата са включени неиздавани досега стихове, приказки, гатанки, разкази, пиески. Техни автори са 67 български класици и писатели, предоставили ги за издаване на втора антология за деца след първата, озаглавена „Огнище“. Бурните политически събития по онова време вероятно осуетяват плановете и сбирката остава в архивите на Дружеството на детските писатели. След войната някои от авторите са подложени на преследвания и творчеството им е обречено на забрава.

Днес антологията възкръсва и е като пътуване във времето. По-възрастните читатели ще се срещнат с творби, от които са били лишени като деца поради смяната на политическата система. А днешните деца ще надникнат в битието и нравствеността на един отминал свят.

„Моята България. Кратка история за млади читатели“ е увлекателно четиво, което обхваща историята на България от праисторията до съвременността. В него наред с общоизвестните са включени и по-малко познати факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя.

За учениците от 1. до 5. клас предпочитан подарък е поредицата от математически компютърни игри „Маймунски приказки“. Тя е любима на децата, защото им предлага вълнуващи виртуални приключения и ги пренася в различен фантастичен свят. Родителите и учителите също харесват електронната игра, тъй като, докато се забавляват, учениците усвояват и затвърждават целия материал от учебните програми.

„Просвета“ има чудесни предложения и за най-малките. С поредиците „Четящите детективи“, „Весели картинни загадки“, „От точка до точка“, „Математически вълшебства“, „Играя и пиша“ и др. децата на възраст от 4 до 7 години не само рисуват и оцветяват, но и се учат да пишат и да смятат, развиват въображението и фината си моторика. За прохождащите в английския език издателството предлага успешната система POP 1! и POP 2! (книга и аудиодиск в две части) и Lettergetter – компютърна игра, с която малчуганите неусетно научават английската азбука и същевременно се забавляват (разгледайте на www.e-uchebnik.bg)

На щандовете на „Просвета“ може да купите с отстъпка и най-харесваната нова поредица от книжки за деца от 3- до 7-годишна възраст „Чуден свят“. Тя е истински хит в детските градини в България. Създадена е така, че малчуганите могат да се забавляват с нея и у дома с помощта на родител. По същия начин са преработени и утвърдените вече поредици „Ръка за ръка“ и „АБВ игри“. Голямата новина за най-малките е, че всички книжки имат електронни варианти.

На по-ниски цени ще се предлагат и всички нови учебници и помагала на „Просвета“ от 1. до 9. клас. Четвъртокласниците и седмокласниците ще могат да се възползват от отстъпките, за да си набавят необходимите материали за подготовка за външно оценяване и за прием в гимназия.

Сред най-успешните и предпочитани помагала за четвъртокласниците са „Изпитни тестове за външно оценяване в 4. клас“, "21 нови теста по български език и литература за външно оценяване в 4. клас. По новия формат", „Тестове по математика за външно оценяване в 4. клас“ и др. (вижте повече ТУК).

За изпитите на седмокласниците препоръчваме „Нови тестове по български език и литература за външното оценяване и приема след 7. клас по изпитния формат за 2019 г. + CD с текстове за преразказ“, „Тренировъчни тестове по български език за 7. клас“, „Текуща подготовка по математика за националното външно оценяване в 7. клас“ и др. (разгледайте всичките ни предложения ТУК).

На щанд № 114 дванадесетокласниците ще намерят най-ефективните помагала за подготовка за зрелостен изпит: „Матурата по литература в таблици“, „Матурата по биология – желана и успешна“, „Бърза и лесна подготовка за матурата по география и икономика“, „100% успех на матурата по английски език“ и други (вижте всички заглавия за матурата ТУК). 


 

 

Споделете с приятели

« ПредишноСледващо »

Открий ни в: