Новини


13Сеп2016

УЧИТЕЛИТЕ ПО ИСТОРИЯ ИЗБРАХА „ПРОСВЕТА“

Новите учебници по история и цивилизации за 5. клас на „Просвета“ са категорично най-харесвани от българските учители.

Трима от всеки четирима петокласници – или общо над 45 000 деца – ще учат по един от двата учебника на издателството – на екипа с ръководител Екатерина Михайлова (с логото „Просвета Плюс“) или на колектива на Теодор Леков („Просвета“). Това показват данните от реалния избор – броя на учебниците, които са поръчани от училищата в цялата страна. „Просвета“ вече достави учебниците и в най-далечните кътчета, така че в началото на учебната година те ще бъдат в класните стаи.

„Приемам избора на учителите като признание за качеството на нашата работа – коментира главният редактор на „Просвета“ г-жа Кина Андреева. – Вземете нашите учебници, сложете ги до другите, разлистете ги, прочетете един или два урока и ще разберете защо учителите харесват именно тях. Разбира се, важни са и други фактори – безспорният авторитет на издателството като номер 1 в образователната литература; изгражданото вече седем десетилетия доверие между нас и българското учителство – колегите знаят, че могат да разчитат на „Просвета“ в трудни моменти. Ние сме единственото издателство, което за 15 септември достави безплатно на всички български учители и ученици специално изготвени работни материали, така че да преодолеят противоречието „нови програми – стари учебници“. Вероятно и други издателства ще ни последват, „подсетени“ от нас...“

Към печатните учебници по история и цивилизации за 5. клас на „Просвета“ има и електронни, които също са одобрени от МОН. Те са безплатни за всеки учител, който работи по съответния печатен учебник, а учениците могат да се абонират за тях на www.e-uchebnik.bg.

Шест проекта за учебници по история и цивилизации бяха одобрени от МОН, два от които на „Просвета“. Пресмятанията показват, че по-малко от 15 000 деца ще учат по учебниците на останалите четири издателства.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: