Новини


9Дек2014

Президентът обеща подкрепа за новия закон

Президентът Росен Плевнелиев обеща подкрепа за новия закон за предучилищното и училищното образование.

„Законът се подготвя, много е важно да бъде приет. По-широко ще навлязат електронните учебници. Може да разчитате на нашата подкрепа”, заяви той, докато разглеждаше щанда на издателство „Просвета” след откриването на Международния панаир книгата в НДК.

„Просвета” - лидерът в производството на учебници и учебни помагала у нас, тази година се представя на два щанда. Щанд № 109 (партер) е посветен на книжните издания, а на щанд № 317 (етаж 3) са всички електронни издания на „Просвета-Либри“.

Ако се чудите какво да подарите на детето или внучето за Коледа, на двата щанда ще намерите чудесни предложения за най-малките. С поредиците „Четящите детективи“, „Весели картинни загадки“, „От точка до точка“, „Математически вълшебства“, „Играя и пиша“ и др. децата на възраст 4-7 години не само рисуват и оцветяват, но и се учат да пишат, да смятат, а и развиват въображението и фината си моторика. За прохождащите в английския език издателството предлага и “Lettergetter” – нова компютърна игра, с която те неусетно научават английската азбука и същевременно се забавляват.

На щанд № 317 издателството е подготвило приятна изненада и за децата от 1. до 5. клас, които могат да изпробват новия образователен продукт „Маймунски приказки“ – компютърна игра, която учи на математика. По традиция всички заглавия се предлагат с атрактивна отстъпка - 25 %, а всеки, направил покупка на стойност над 10 лв., ще получи като подарък ваучер с намаление от 15% за последваща покупка от книжарниците на “Просвета” в София, както и на щанда на издателството на книжната борса.

На откриването присъстваха още Негово превъзходителство г-н Антон Пъкурецу, посланик на Румъния, която е почетен гост на панаира, директорът на НДК г-н Мирослав Боршош и бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски. Изложението е отворено за посетители от 9 до 14 декември от 10.00 до 20.00 часа. Тази година то е събрало около 200 изложители, разположени на 4 етажа. Организатор е Асоциация “Българска книга”.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: