Новини


9Дек2014

Книгата – най-умният подарък за Коледа

Софийският международен панаир на книгата отваря врати тази седмица с обещания от организатора Асоциация „Българска книга“ за атрактивни отстъпки, много съпътстващи събития и рекорден брой от 200 участници. По традиция той ще се проведе в Националния дворец на културата (НДК) от 9 до 14 декември. Ще е отворен за посетители от 10.00 до 20.00 часа, а входът е свободен.

Издателство „Просвета“ е сред най-големите изложители. Тази година то е разположено на два щанда. Щанд № 109 (партер) ще бъде посветен на книжните издания, а поради успеха на електронните му продукти „Просвета-Либри“ е на отделен щанд - № 317 (етаж 3). Там може да разгледате електронни учебници по всички предмети, а за децата е подготвена изненада – те могат да поиграят на вече попълнената поредица от математически компютърни игри „Маймунски приказки“ за ученици от 1. до 5. Клас.
Панаирът е неизчерпаем източник на смислени, забавни и полезни коледни подаръци - книгите. Всеки, направил покупка на стойност над 10 лв. от щанда на „Просвета“, ще получи като подарък ваучер с намаление от 15% за последваща покупка от книжарниците на издателството в София и на щанда му на книжната борса до 31 януари 2015 г. 

За най-малките

На щандовете на „Просвета“ ще намерите чудесни предложения за най-малките. „Четящите детективи” е поредица от две книжки за деца на 6-7 години – „Принцеса Ела търси приключения” и „Мимо учи за магьосник”. С тяхна помощ те се учат да четат внимателно всяка дума, да разбират темата и смисъла на прочетеното и едновременно се забавляват. За 5-6-годишните издателството е подготвило „Весели картинни загадки”, тематично обособени в две издания: „Футбол” и „Елфи и феи”. В тях децата решават спортни ребуси и приказни загадки, изобразени по увлекателен начин, а верните отговори на упражненията ще намерят на гърба на всяка страница. За същата възраст е и поредицата „От точка до точка”. Тя е предизвикателна алтернатива на обикновените книжки за очертаване и оцветяване - за да получи картинката, вместо точки, детето трябва да свърже различни символи в последователност, показана на модел.

Със занимателните книжки „Рисувам стъпка по стъпка” децата на възраст 4-5 и 6-7 години се научават да рисуват по образец. Чрез основни елементи те оформят фигури и предмети, следвайки няколко лесни стъпки. „Математически вълшебства” е друго ново заглавие на издателството. Тази поредица, обособена в две книжки според степента на трудност и възрастта на детето, на пръв поглед представлява лабиринт от числа и форми. Но когато с помощта на цифрите полетата се оцветят в съответните цветове, те разкриват чудесни изображения. С помощта на занимателните книжки за решаване, рисуване и оцветяване освен моториката децата развиват и въображението, наблюдателността, логическото мислене и концентрацията си.

Електронната образователна игра „Маймунски приказки“ от 1. до 5. клас също е чудесен подарък за вашето дете. Действието във всяка от петте части на поредицата се развива във вълнуващ триизмерен мистичен свят. Сюжетът се базира на вечния сблъсък между доброто и злото - детето влиза в ролята на следотърсач, който трябва със силата на математиката и логическата мисъл да пребори злосторник, застрашаващ правдата. Играчът напредва през поредни нива, където решава пространствени пъзели и търси причинно-следствени връзки, но и решава математически задачи. Играта може да бъде закупена и от двата щанда на издателството на много изгодна цена.

За децата, които тепърва започват да учат английски език, издателството предлага Lettergetter – нова компютърна игра, с която те неусетно научават английската азбука и много думи. И едновременно с това се забавляват с приключенията на симпатичния главен герой, участват в състезания и викторини.

За малко по-големите

За родителите на четвъртокласниците и седмокласниците панаирът на книгата е чудесна възможност да купят необходимите им помагала за подготовка за външно оценяване и прием в гимназия, като се възползват от големите отстъпки. „Просвета” и „АзБуки - Просвета” предлагат помагала, разработени по актуалния формат за външно оценяване след 4. клас от различни авторски колективи. Всичките са одобрени от МОН и съдържат както тренировъчни тестове (по всяка тема през учебната година), така и изпитни тестове (върху целия материал), следващи стриктно формата на реалния изпит.

„12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7. клас“, най-новото заглавие на издателството, е единствено по рода си на пазара в момента, защото най-точно отговаря на формата на самия изпит. Друга новост е „Сборник задачи по математика за 7. клас. 1820 задачи. За всеки ученик. По всяка тема“, с което авторите гарантират успешна целогодишна работа и взети изпити за всеки седмокласник.

За най-големите

Абитуриентите също имат повод да се спрат на щанда на „Просвета“, откъдето могат да купят изгодно помагала по всички предмети, за да се подготвят за предстоящите матури. Всички заглавия са разработени по изискванията МОН и съдържат тестове и задачи, които имитират истинския изпит. След всеки решен тест ученикът може да провери отговорите си и да се ориентира в оценката, която би получил. По този начин той вижда къде има пропуски и може лесно да ги попълни.
Каре с отделно заглавие:

 

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: