Новини


15Май2020

Образователното министерство определи датите на националните олимпиади

Националният кръг на олимпиадите по "Математика", "Химия и опазване на околната среда", "География и икономика", "Астрономия", "Философия", "Информационни технологии", "Английски език", "Руски език", "Испански език" и "Италиански език" ще се проведе на 27 юни 2020 г. от 8 часа, съобщи пресцентърът на министерството на образованието. В същия ден от 14 часа ще са олимпиадите по немски и по френски език.

На 28 юни от 8 часа ще бъдат олимпиадите по "Български език и литература", Математическа лингвистика", "Физика", "Информатика", "Знам и мога", "Гражданско образование" и "Техническо чертане". А от 14 часа - по "История и цивилизации" и "Биология и здравно образование".

Това предвижда заповед на министъра на образованието и науката за възстановяване на националните олимпиади и състезания, които бяха отложени поради въведените мерките, свързани с епидемичното разпространение на COVID-19.

На 28 юни ще се състои и националното състезание "Математика за всеки" - за ученици от 4. клас, което ще замени всички други състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия. Тогава е и състезанието по природни науки "Акад. Любомир Чакалов" (химия, физика, биология и география) за ученици от 7 клас, което ще се проведе в София при спазване на противоепидемичните мерки. Всички други олимпиади и състезанието по математика се провеждат на територията на съответния регион, от който са излъчени участници.

Ако ученик е класиран на национален кръг на повече от една олимпиада или състезание, може да се яви по свой избор и на други.

При провеждането трябва да е осигурено минимално разстояние от 1.5 метра между присъстващите. В зависимост от големината на залите участниците трябва да са разпределени между 10 и 15.

Изискването е за засилени противоепидемични мерки в работните и санитарните...

 

Виж цялата новина тук: Дневник

Автор: Видка Атанасова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: