Новини


13Май2020

Резултатите от матурите ясни до 15-ти юни, от изпита в 7-ми клас - до 29-ти

Резултатите от матурите трябва да бъдат обявени до 15-ти юни (понеделник), а тези от националното външно оценяване в 7-ми клас - до 29-ти (понеделник). Това става ясно от заповеди на образователния Красимир Вълчев, с която се променят датите за държавните зрелостни изпити и тези, които служат за вход в гимназията. 

Матурата по български език и литература ще се проведе на 1-ти юни. Вторият държавен зрелостен изпит по предмет по желание пък ще е на 3-ти юни. Двата изпита ще започнат и с час по-късно спрямо предходни години – от 9:00 ч.

Изпитите по желание пък ще бъдат на разпределени на 2-ри и 4-ти юни. На 2-ри сутринта от 8:00 ч. са по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, както и по чуждите езици – немски, френски, руски, италиански, испански. Следобед от 14:00 ч. пък третата матура по математика и география и икономика. На 4 юни сутринта пък изпитите по биология и здравно образование и философски цикъл, а следобед - английски език и история и цивилизация. Изпитните работи трябва да бъдат оценени най-късно до 14-ти юни. До 26-ти пък зрелостниците трябва да получат своите дипломи за завършено средно образование.

Преди това до 29-ти май пък зрелостниците трябва да получат служебните си бележки за допускане до матурите, както и да бъдат обявени списъците с разпределение по залите. От графика в наредбата на Вълчев става ясно още, че до 27-ми май трябва да бъдат определени квесторите, учителите консултанти, както и педагозите за четене на текст по чужд език.

Националното външно оценяване по български език и литература ще бъде на 15-ти юни, а по математика...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: