Новини


12Ное2014

Новият министър на образованието иска нови учебници до 2015 г.

Догодина да има нови учебници след като до месец-два се направят нови учебни програми, така оптимистично се изказа днес новият министър на образованието и науката проф.Тодор Танев.

Нови учебници се чакат поне от 8 години насам, откогато е и идеята за нов Закон за училищното образование. Колко до спора колко да бъдат учебниците по един предмет – един или много, проф. Танев има своя идея- най-добре е те са два алтернативни.

Новият законопроект за училищното образование ще стъпи върху части от трите законопроекта, подготвяни досега – този на БСП, на ГЕРБ и на Тройната коалиция, каза днес новият просветен министър Тодор Танев. Той обаче смята първо да започне обиколки в страната, за да чуе какво точно искат българските училища. Смята, че бързи реформи не са нужни.

Проф. Тодор Танев, министър на образованието и науката: Три пъти крои преди да режеш.

БНТ: Т.е. Искате да се подсигурите?

Проф. Тодор Танев, министър на образованието и науката: Който е правил реформи бързо до момента, както казват сам пада в него.

В същото време според министъра спешно трябва да има нови учебници, като, разбира се, се започне с пренаписване на учебните програми, без което те не могат да се случат.

Проф. Тодор Танев, министър на образованието и науката: Аз се надявам,че до месец, два ще ...

Виж цялата новина тук: БНТ

Автор: Елиана Димитрова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: