Новини


1Апр2016

Какво е да си авангарден политик - повечето са сомнамбули

„Меко казано, повечето политически лидери са сомнамбули, що се отнася до бъдещето на човечеството. Някои от тях имат ясна представа за главните предизвикателства, но огромното мнозинство страда от умствена слепота и не схваща тяхната значимост.”

Това констатира Йезекил Дрор, почетен професор по политически науки и публична администрация в Еврейския университет в Ерусалим. Той е също така консултант на израелски и чуждестранни правителства и на международни организации като ООН, Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Издателство „Просвета” подари на 33-ма български политици, министри и учени неговата книга „Авангардният политик. Лидери за нова епоха” от израелския професор по политически науки и публична администрация Йезекил Дрор. Тя излезе току-що на български език.

Сред получилите книгата са президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, бившите премиери Иван Костов и Симеон Сакскобургготски, почетният председател на ДПС Ахмед Доган и други.

Проф. Дрор смята, че бързият напредък на науката и техниката дава...

Виж цялата новина тук: Клуб Z

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: