Новини


15Окт2021

ИДЕЯ: Отварят училищните дворове за жители от квартала

Училищните дворове да бъдат отворени за свободен достъп на жителите в съответния квартал. Инициативата е на новия председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев, като на този етап целта е да стартира обществен дебат по темата и да се обмислят всички плюсове и минуси за отварянето на дворните пространства за гражданите, обясни директорът на столичното 119-о СУ и член на СОС Диян Стаматов.

„В момента дворните пространства на всички централни училища са затворени за външни посетители. Около тях обаче има малко паркове и градини, затова смятаме, че е добре да бъдат отворени за общо ползване.То може да стане по-осветено, разчертано със спортни съоръжения. В това може да се включи и общността на квартала”, обясни той.

Идеята на столичния съвет е преди това да бъдат регламентирани и ясни правила относно влизането в школските дворове, когато в тях няма ученици. С тях ще се напомня на възрастните да пазят чисто, да не чупят, да използват съоръженията като свои. „Всяка общност трябва да осъзнае потребността за опазване на общите пространства. Дворовете може да бъдат отворени  за общо ползване, но е добре родителите...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: