Новини


29Апр2014

Е-учебници за всички деца от 1. до 7. клас

Много родители сигурно се питат необходим ли е електронен учебник на детето им, какъв да изберат, кога и как да го купят.

„Не предполагах, че учебниците може да са забавни, но откакто взех електронните им версии, детето ми отделя повече време за подготовка на уроците у дома и възприема по-лесно учебния материал. Просто компютърът и интерактивните елементи задържат вниманието му, карат го да експериментира и да импровизира”, признава майка на петокласник.

Едва 5% от българските училища ползват в момента електронни учебници. Причините са различни - от липса на условия до липса на желание или страх от новите технологии. Но за родителите, които са загрижени за образованието на децата си и имат компютър вкъщи, това не е проблем. Издателство „Просвета” създаде електронни версии на всички учебници по всички предмети от 1. до 7. клас и те вече са достъпни на сайта www.e-uchebnik.bg. Общият им брой е близо 90, а електронните ресурси в тях са над 5400.

Абонаментът за всеки от тях струва 4,80 лв. с ДДС и е валиден за 1 година и 3 месеца. Така че, ако го вземете в началото на лятот, детето ще има достатъчно време да го ползва през цялата учебна година, а и след това за преговор и затвърждаване на знанията. Освен това ресурсите постоянно се обновяват и подобряват и издателството ги предоставя веднага, щом станат готови. Абонаментът може да се плати с банкова карта или с есемес от мобилен телефон. Справка за продажбите в www.e-uchebnik.bg показва, че повечето клиенти са родители, които плащат именно по този начин, защото става бързо и лесно. Учениците могат да ползват електронните учебници на персонален компютър или лаптоп. „Просвета” разработва версия и за таблети и смартфони.

С какво електронните учебници превъзхождат печатните? В основата им са печатните учебници, създадени по изискванията на Министерството на образованието и науката и одобрени от него. Но всеки един урок в тях е ...

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: