Новини


18Яну2016

Деца творят в чест на Иван Вазов

Десетки деца се събраха на 16 януари в Столичната библиотека на тържество за връчване на наградите в творчески конкурс, посветен на 165-та годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Конкурсът, организиран от Национален граждански форум „Българка”, бе за литературни творби (есе или стихотворение) и за рисунки по цитати от Вазови произведения на теми „Планината” или „Песента на планината” (за ученици от 1. до 7. клас) и „Вечните песни” (за ученици от 8. до 12. клас).

Жури с председател Саша Радева - литератор и председател на Сдружението на учителите филолози „Любословие”, прегледа 235 творби и за пръв път присъди 3 специални награди за ясно изразено отношение към Иван Вазов и неговото творчество. С тях бях отличени Сиана Дъковска (3. клас) от Троян, Йоана Борисова (9. клас) от Дупница и Петко Каменов (10. клас) от Брусарци.

Жури с председател художничката Любов Тотева прегледа 1300 рисунки на деца и младежи на възраст от 5 до 17 години. Наградените рисунки бяха събрани в изложба, а победителите в литературния конкурс четоха своите творби пред гостите на тържеството. Отличените млади автори получиха грамоти и награди, включващи издания на „Просвета”.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: