Новини


21Окт2015

300 души участваха в онлайн семинар на „Просвета“

Онлайн семинарите на издателство „Просвета“ чупят рекорд след рекорд по посещаемост. През пролетта един от тях събра 180 участници, а на 20 октомври вечерта близо 300 души се включиха в уебинара на тема „Работа с ученици с различна степен на обучаемост“.

Лекторите проф. д-р Георги Иванов и Дима Кръшкова – учител, обсъдиха проблема „различна обучаемост“ в практиката на началното училище. Те разясниха същността на понятията „обучаемост“ и „различна степен на обучаемост“ и какви са предизвикателствата пред началния учител при работа с ученици с различна степен на обучаемост. Посочени бяха факторите, обуславящи различната степен на обучаемост – семейна среда, индивидуално-психологически особености (познавателни, емоционално-афективни и психомоторни), училищна среда.

Лекторите обясниха за зрителите как трябва да работят учителите с ученици, които имат проблеми в обучението, как да постъпват с надарени и талантливи деца, как да интегрират деца със специални образователни потребности (СОП) и как да общуват с родителите.

Този и всички минали онлайн семинари може да се гледат на видеозапис по всяко време в YouTube канала на „Просвета“: https://www.youtube.com/user/ProsvetaAD

Платформата на издателството от пролетта позволява неограничен брой хора да участват в уебинарите. Студиото, от което се излъчват, е оборудвано с модерна техника и атрактивна визия.

Автор: Михаела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: