Събития


17Дек2019

„Просвета“ обявява Национален литературен конкурс на тема: „Защо съм учител“

Начало: 11,13 ч. Край: 23,59 ч. 31-01-2020 г.

„Просвета“ порасна още повече и скоро ще празнува нов юбилей. През февруари 2020 г. най-голямата българска издателска група става на 75 години. По този повод организираме национален литературен конкурс и каним всички учители – приятели на словото, да се включат в нашата инициатива.

Надпреварата започва на 17 декември 2019 г., а темата е „ЗАЩО СЪМ УЧИТЕЛ“. В конкурса със свое есе, стихотворение, разказ (или друг жанр по избор) могат да участват действащи и пенсионирани учители, директори и други педагогически специалисти (от детските градини и училищата) в цялата страна. Всеки участник има право да изпрати по едно свое произведение, специално създадено за конкурса. Предвидили сме първа, втора и трета награда за най-добрите конкурсни работи. Най-добре представилите се 10 участници ще получат грамоти. Компетентно четиричленно жури ще определи победителите.

Наградите са:

Първо място: 500 лв.

Второ място: 250 лв.

Трето място: 150 лв.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в сайта на издателството www.prosveta.bg и на нашата фейсбук страница www.facebook.com/PROSVETA.BG до средата на февруари 2020 г.

Наградите ще бъдат връчени на юбилейния концерт на издателството в Зала 1 на НДК на 17 февруари 2020 г.

Правила за участие в конкурса „ЗАЩО СЪМ УЧИТЕЛ“:

  • Крайният срок за изпращане на материалите е 31 януари 2020 г. включително.
  • Всеки участник има право да изпрати по едно произведение, специално създадено за нашия конкурс. То трябва да е в WORD формат, до 4000 знака с интервалите.
  • Конкурсните работи трябва да са придружени от кратка информация за автора – трите имена, населено място, училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка.
  • Участието е само индивидуално! Групови разработки не се приемат.
  • Изпращайте материалите само по електронен път на адрес: konkurs@prosveta.bg

Вероятно много от вас си спомнят конкурса, който „Просвета“ организира по случай 70-годишнината на издателството преди пет години. Тогава в категорията „Най-стар учебник“ г-жа Галина Бобева – председател на Съюза на математиците в България, секция Русе, ни изпрати корицата и титулната страница на „Алгебра за шести гимназиален клас“, която излиза от печат на 11 ноември 1945 г. По повод настоящия юбилей ви предизвикваме да потърсите още по-старо заглавие на издателство „Просвета“. Ако успеете да откриете такова, моля да ни изпратите фотокопие на корицата на адрес konkurs@prosveta.bg. За победителя сме предвидили награда.

 Колеги и приятели на "Просвета", с нетърпение очакваме да се включите в конкурса.

Споделете с приятели

« ПредишноСледващо »

Открий ни в: