Новини


1Сеп2020

За новата учебна година ОТВАРЯ ВРАТИ БЪЛГАРСКО ЕЛЕКТРОННО УЧИЛИЩЕ

Две седмици преди началото на изпълнената с неизвестности нова учебна година у нас отваря врати едно ново електронно училище – образователната платформа е-просвета.

Създадена от най-голямото българско издателство за учебници и образователна литература, е-просвета предлага редица нови ресурси и функционалности, които да осигурят пълноценен учебен процес независимо от това как ще протече учебната 2020/2021 година, казва Кина Андреева, главен редактор в издателска група „Просвета“.

Абонаментите за е-просвета ще се предлагат от А1  водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България.

Освен интерактивни електронни учебници и помагала от 1. до 12. клас, платформата е-просвета предлага и стотици видеоуроци.

Видеоуроците са записани с опитни и доказали се учители. Те пресъздават обстановката на истински час и са изключително ценни при дистанционната форма на обучение. Десетки хиляди деца и техните родители са гледали част от тези уроци по БНТ и „България он еър“ през принудителната пролетна ваканция, но ние, от "Просвета, заснехме много нови, за да покрием още повече от изучавания материал в 1. – 7. клас.

За първи път е-просвета ще предостави и специални кратки е-уроци. Те обобщават най-важното от изучаваните теми по всички предмети от 1. до 7. клас (без физическо възпитание). С много интерактивни ресурси обясняват на ясен и достъпен език новите понятия, определения и правила. Всеки урок завършва с тест за проверка на наученото.

И още – в електронните учебници, в познавателните книжки за всички групи на детските градини, в кратките е-уроци, както и самостоятелно, в платформата са вложени общо над 33 000 видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 3D визуализации, анимации, пъзели, кръстословици, интерактивни тестове, задачи и упражнения...

Родителите и учениците ще могат да се възползват от всички ресурси на е-просвета чрез различните абонаменти, предлагани от  А1 – без значение дали ползват други услуги на телекома. В разнообразните предложения има както дългосрочни абонаменти, така и възможности за едномесечно включване. Най-атрактивните предложения на А1 включват допълнителни 60 000 МВ трафик на максимална скорост и дори нов таблет. Повече за тях може да прочетете ТУК.

За преподавателите, които работят по учебници на Издателска група „Просвета“, има осигурен достъп до тях – стига да имат профил в платформата или да си направят такъв. За всички деца, родители и учители и занапред остава безплатният достъп до е-четимите варианти на учебниците от 1. до 7. клас – но те не съдържат интерактивните ресурси на истинските електронни учебници, нито пък предлагат видеоуроци, кратки уроци или тестове.

„Да е-просвета наистина може да бъде наречена електронното училище на България, защото платформата е разработена да помага както за успешната подготовка вкъщи, така и при нужда да замести възможно най-добре присъствието в класната стая и на ученика, и на учителя“, обобщава г-жа Кина Андреева.

Предложенията на А1 са достъпни за всички родители и ученици, включително тези, които не са клиенти на оператора.  Предлагат се абонаменти за период от една или две години срещу месечни такси съответно 15,99 лв. и 9,99 лв. Веднага след активирането на абонамента се получава достъп до всички ресурси в е-просвета. Всеки, който желае първо да тества услугата, може да заяви достъп с плащане месец за месец, на цена от 19,99 лв.

Плащането се извършва с банкова карта или към сметката от А1, ако съответният потребител е клиент на телекома. И двата случая поръчката се прави изцяло онлайн през сайта на А1.

А1 вече направи и промени в тарифните си планове, за да улесни дигиталното обучение на децата. Достъпът до дигиталните учебници на издателство „Просвета“ е възможен за клиентите на А1, които закупят тарифен план А1 Surf S, М или L. В момента от телекома предлагат специален промоционален пакет А1 Surf S на цена от 15,99 лв. месечно. Към плана за мобилен интернет са включени допълнителни 60 000 МВ на максимална скорост и чисто нов таблет.  Научете повече ТУК

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: