Новини


18Мар2021

За 10 дни: Затварят детски градини, ясли и училища

Преустановяват се присъствените занятия в университетите, практиките и стажовете, извънкласни дейности и занимания по интереси, учебният процес в езикови центрове, школи и занимални

Затягат мерките срещу разпространението на COVID-19 у нас, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

За 10 дни затварят детските градини и ясли, езикови школи и клубове за извънкласни занимания, детски центрове. От понеделник се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 1 до 12 клас, които преминават изцяло към обучение в електронна среда. Не се допуска провеждането на практики и стажове, включително и по дуалната система. Забраняват се  присъствените занимания по интереси, включително в Центровете за подкрепа за личностно развитие.

Преустановяват се занятията и в университетите. Спират се семинарите, конгресите, обученията и изложенията. Спортните събития ще се провеждат без публика.

Затварят се заведения, фитнеси, молове и големи търговски нехранителни магазини над 300 кв. м. от понеделник. Забраняват се и обществени прояви на закрито, както и масовите мероприятия на открито. Освен това се затварят казина, танцови зали, театри, кина и галерии, както и други места за културни мероприятия.

Груповите туристически пътувания също се преустановяват.

В рамките на деня се очаква и официалната заповед на здравния министър относно мерките.

Проф. Костадин Ангелов аргументира и решението на здравните власти да върнат по-тежките мерки в страната срещу...

 

Виж цялата новина тук: У4а в Пловдив

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: