Новини


23Дек2020

Внедряват иновативен софтуер за електронно изпитване в училищата в София и Пловдив

Четири училища от София и Пловдив се включват в проект за изпитване и оценяване изцяло в електронна среда. Учебните заведения ще ползват иновативен софтуер, разработен в Швеция, който ще бъде приложен и в българската образователна система. Проектът е подкрепен от Министерството на образованието и ще започне през януари.

Приложението се настройва през облака на "Гугъл" за образованието и се реализира от Център за творческо обучение. Целта е изпитвания, контролни, класни, национални оценявания и матури да се провеждат изцяло в електронна среда.

Избрахме училища, които имат много висока технологична готовност, те се подготвят още преди пандемията с внедряване на технологии. Това са три столични гимназии - 51-во училище, 119-то училище, Втора английска гимназия и пловдивската гимназия „Иван Вазов", разказа Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение.

Подобен тип изпитвания се реализират в езиковата гимназия в Пловдив за трета поредна година.

Пловдивската гимназия е първото гугъл референтно училище в Югоизточна Европа, първото училище, което започна да въвежда, учебни стаи без хартия, заяви Стефан Стоянов, заместник-кмет „Образование" в Община Пловдив.

Изпълнителите на проекта са категорични, че системата е...

 

Виж цялата новина тук: БНТ

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: