Новини


2Юни2020

Вижте отговорите от матурата по БЕЛ

Министерството на образованието и науката (МОН) качи на сайта си отговорите на днешната матура по български език и литература (БЕЛ). Вижте ги в този линк.

Припомняме, че по-рано на зрелостниците им се падна да пишат литературноинтерпретативно съчинение или есе по разказа "Чорба от греховете на отец Никодим" на Елин Пелин. Припомнете си произведението в този материал.

А иначе изпитът се проведе в 5162 зали на 722 училища в страната при спазване на противоепидемичните мерки и осигурено видеонаблюдение. Общо 23 000 квестори ще се грижат за реда на зрелостните изпити.

48 582 зрелостници бяха подали заявление за участие в днешната матура, а 18 ученици от тази и от предходни години обаче не се явиха днес, защото са под карантина. Те ще държат държавните зрелостни изпити по-късно - на 27 и 28 август.

45 616 зрелостници се явиха на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха последните данни от Министерството на образованието и науката.

Дванадесетокласниците решаваха и тест от 40 въпроса със затворени и отворени отговори, а на 41. въпрос имаха задача да прочетат откъси от разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин и да напишат интерпретативно съчинение или есе в обем до 4 страници на тема „Човекът и неговите съмнения“.

Резултатите от матурата ще бъдат ясни до 15 юни. Учениците, които не са успели...




Виж цялата новина тук: actualno.com

Автор: Румен Скрински

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: