Новини


27Фев2019

Учители се учат взаимно да ползват облачни технологии

Над 1000 начални учители преминаха през обучения от свои колеги, на които ги насочваха как да ползват дигиталните и облачни технологии. Това се случи по проекта „Електронен старт в училище“ (eStart@school), осъществен от Дигиталната национална коалиция (ДНК) в сътрудничеството с Министерството на образованието и науката и с подкрепата на Google.org.

За целта бяха избрани 12 дигитални посланици, които да предадат знанията си на своите колеги. В началото на проекта целта е била да бъдат обучени 450 учители от Северозападна България, но в края на проекта през обученията „учители за учители“ минават 1036 педагози, обясни президентът на ДНК Гергана Паси.

Кремлина Черкезова 125 СУ“Боян Пенев“ е един от посланиците. Тя обясни, че е са внедрили много нови разработки в училищата, показали са на другите педагози как да работят с облачните технологии, как да преподават дигитално математика с помощта на виртуални кабинети. Румяна Ангелова от Пазарджик пък разказа, че по време на обученията от „учители за учители“ е показала на колегите си как...

 

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: