Новини


8Дек2016

Учител филолог спечели речник от уебинар на „Просвета”

Учителката по български език и литература Силвия Хаджийска е поредният награден за участието си в уебинар на „Просвета“ в сряда. Тя спечели „Официален правописен речник на българския език. Глаголи“. Г-жа Хаджийска се включи в безплатния онлайн семинар на издателството на тема „Как се работи с новия учебник по български език за 5. клас на „Просвета Плюс”. Лектор на събитието бе проф. д-р Татяна Ангелова, преподавател в катедрата по методика към Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а водещ бе Надежда Янакиева, редактор по български език в издателство „Просвета“.

Оказа се, че победителката е един от редовните участници във виртуалните ни семинари. „Уебинарът много ми хареса. Редовно следя всички уебинари, които организирате, особено по български език и литература. Много са ми полезни, защото работя с учебника на „Просвета“. Харесват ми не само печатните учебници, но и електронните им варианти“, сподели г-жа Хаджийска. Тя е старши учител с над 10-годишен стаж и преподава по български език и литература на ученици от 5. до 8. клас в ОУ „Христо Ботев“ в село Долно Дряново, община Гърмен.

„Официалният правописен речник на българския език. Глаголи” е изработен от екип езиковеди, специалисти по книжовен език от Секцията за съвременен български език към Института за български език, който е упълномощен да проучва промените в писмената практика и да внася единство в правописа чрез системно кодифициране.

В качеството си на официален справочник речникът е основно помагало за онези, които си поставят за цел да овладеят правописа на българския език, или искат да подобрят своята грамотност; за специалисти, които се нуждаят от справки; за всички, които са ангажирани със създаването на писмени текстове, предназначени за общуване в публичната сфера, както и за преподаватели.

Вярваме, че наградата ще бъде истински полезна за г-жа Хаджийска. Честито!

Издателска група „Просвета“ ще дава по една специална награда във всеки свой безплатен уебинар до края на годината. На сайта www. prosveta.bg, както и във фейсбук страницата ни може да видите темите и датите на следващите (може да ги видите и на следния линк: http://www.prosveta.bg/sabitia).

На 8 декември сме предвидили два семинара. От 16,00 часа темата ще е Комплектът на „Просвета АзБуки“– доказан успех (буквар,читанка и околен свят). Един от участниците ще спечели на случаен принцип книгата „БЪЛГАРСКИЯТ БУКВАР. 200 ГОДИНИ В ПЪРВИ КЛАС”.

От 18,30 часа е вторият ни уебинар за деня на тема „Защо да изберем новия учебник по човекът и природата за 5. клас на „Просвета Плюс”?. И тук сме предвидили награда за един от участниците - ИНТЕРАКТИВЕН АТЛАС „НАДНИКНИ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО”.

Не се колебайте да участвате!

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: