Новини


23Юни2015

Учебниците чукат на вратата

В момента на децата не им е до уроци и учебници, защото голямата ваканция едва започна. Но учителите и родителите знаят, че лятото ще се изтърколи бързо и скоро ще дойде 15 септември, когато отново ще са им необходими учебници и помагала. 

От началото на юни най-голямото българско издателство за учебна литература – „Просвета“, предлага по-удобен начин за пазаруване чрез обновената си електронна книжарница на адрес www.e-uchebnik.bg. От нея вече може да се купят и книжни издания, които буквално ще „почукат“ на посочения от клиента адрес в страната до 3 работни дни от подаване на поръчката.

Пазаруващите по интернет знаят, че онлайн покупките обикновено се предлагат с намаление. „Просвета“ също предвижда специални отстъпки в онлайн книжарницата си, а поръчки на стойност над 35 лв. се доставят безплатно. Разбира се, не всяко дете учи по пълен комплект учебници на „Просвета“, но използва поне едно помагало на издателството. Вместо да губите време, за да го търсите, то ще дойде самò при вас... и то с отстъпка. А отстъпката расте в зависимост от поръчаното количество.

До момента от електронния магазин можеха да се купуват само електронните учебници на „Просвета“. Сега те са спрени от продажба заради обогатяването на тяхното съдържание и обновяването на платформата, на която работят. Тя ще стане много по-модерна и лесна за употреба и ще предостави на ученици и учители повече възможности и допълнителна информация. Електронните учебници от ново поколение ще се предлагат за продажба от началото на учебната 2015/2016 година.

За да използва електронната книжарница, потребителят трябва първо да си направи регистрация. Това става лесно и бързо: първо, трябва да се регистрирате, като уточните във формуляра какъв тип потребител сте - родител, учител или ученик, като родител и учител може да се изберат едновременно. Това е необходимо, за да получите максимално полезно съдържание от сайта. След това системата автоматично ще ви изпрати имейл на посочения от вас адрес с линк за потвърждение на регистрацията. Така вашият потребителски профил вече е създаден. 

Основните менюта в сайта www.e-uchebnik.bg са систематизирани според възрастта/класа, за които са предназначени изданията. Когато кликнете върху необходимия ви клас, се отваря страница с всички предмети, изучавани в него. Те се разгръщат като хармоника. При отварянето на всеки предмет поотделно, изданията са сортирани и по вид (учебник, учебно помагало, сборник и др.). По този начин потребителят много бързо намира търсения от него продукт.

Ако искате да поръчате издание, трябва да го отворите и да натиснете бутона „Поръчай“. Заглавието влиза във вашата виртуална потребителска кошница. Нейното съдържание може да видите и променяте от поле вдясно на екрана. Можете да добавите повече от един продукт. За да продължите към завършване на поръчката, натискате бутона „Поръчай“ под кошницата. В страницата, която се отваря, можете да редактирате количеството на избраните артикули, както и да ги изтриете, ако искате. С бутона „Продължи“ минавате към следващата страница, където трябва да напишете адрес за доставка и да изберете метод на плащане (наложен платеж, кредитна или дебитна карта, PayPal или ePay) и вид на доставката (икономична или експресна).

И до три дни поръчаните учебници ще почукат на вратата ви. 

Ново от „Просвета“

„Задачи по математика за 4. клас. Упражнения и домашни работи. Ново преработено издание“

Новото, допълнено издание на сборника има за цел да обедини всичко, което е необходимо на ученика за успешното затвърдяване и упражняване на наученото. Помагалото върши прекрасна работа за надграждане и развитие на математическото мислене и прилагането му в задачи с повишена трудност и практическа насоченост. Новата рубрика „За 6 +” позволява на учителя да диференцира работата си, като предложи по своя преценка задачи, които предизвикват четвъртокласниците да търсят нестандартни решения и да развиват абстрактно-логическото си мислене. Добавените упътвания, решения и отговори на задачите от новата рубрика ще улеснят учениците при тяхната самоподготовка.

„Български език и литература. Учебно помагало за задължителноизбираема подготовка за 5. клас“

Тази книга ще помогне на учениците от 5. клас да затвърдят и разширят знанията си, да усъвършенстват уменията си и да посрещнат уверено предизвикателствата в следващия, 6. клас. По български език те ще се научат да правят езиков анализ чрез решаване на много и различни по трудност задачи и ще разширят знанията си за езиковите явления.

По литература те ще узнаят повече за митологията; ще се докоснат до света на фолклорния човек; ще формират представата си за художествената литература като изкуство. Част от задачите в помагалото ще дадат възможност на учениците да се изявят индивидуално и да разчитат на своите собствени знания и умения. Предвидени са и задачи за екипна работа и имат състезателен характер.

„Нови тестове по природни науки и екология за външно оценяване в 7. клас” 

Помагалото се състои от две части. В първата се предлагат тренировъчни задачи в два варианта по темите от учебните програми по физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и биология и здравно образование. Всеки вариант съдържа задачи с един избираем отговор и две задачи със свободен отговор. Отговорите на задачите са дадени в края на помагалото.

Във втората част се предлагат шест варианта за външно оценяване по формата на МОН. Всеки от вариантите включва по 36 тестови задачи и покрива изучавания през годината материал по предметите, включени в културно-образователната област „Природни науки и екология”. Това прави сборника подходящ както за учениците – при подготовката им за предстоящото външно оценяване в края на годината, така и за учителите – при контрол на равнището на готовност за оценяването или при проверка и оценка на постиженията на учениците през учебната година.

„FOR REAL intermediate (B2). Книга за ученика“

FOR REAL е модерна, гъвкава система в четири нива (А1 – В2), с която учениците наистина ще се научат да мислят и да говорят на естествен, съвременен английски език. Тя е създадена специално за гимназисти, които изучават английски като първи или втори чужд език. Текстовете и сюжетите в нея са свързани с реалния живот на младите хора във Великобритания. Различава се от другите системи по това, че съдържа и уроци за България. Така българските ученици могат да разказват със самочувствие на чуждия език за културата, географията, историята, традициите и обичаите на родината си. FOR REAL подготвя учениците за изпитите на Кеймбридж (PET, KET, FCE) и Тринити и отваря пред тях вратите на англоговорещия свят. 

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: