Новини


19Апр2016

Свобода Цекова с престижна награда за „Българският буквар”

Българският художник Свобода Цекова спечели престижната международна награда A’Design за графичното оформление на книгата „Българският буквар. 200 години в първи клас”, издание на „Просвета”, 2015 г. Това е втора голяма награда за уникалната книга на Антон Стайков и Свобода Цекова, която в края на миналата година бе удостоена и със „Златен лъв” от Асоциация Българска книга (АБК).

Наградите A’Design се присъждат на дизайнери, иноватори и компании, които работят в различни сфери на дизайна с цел да се покажат най-добрите световни образци. Свобода Цекова спечели приза в категорията „Книги, художествена литература и съдържание”. Металната статуетка, с която се награждават победителите в различните категории, е изработена чрез 3D принтиране.

Журито на наградите A’Design включва над 80 специалисти от цял свят – изтъкнати дизайнери, университетски професори, предприемачи, журналисти и издатели. За да се избегне конфликт на интереси, те не са свързани с никоя от участващите в състезанието организации и фирми. Оценяват се не само готови продукти, но и прототипи. За първи път тази година организаторите от OMC Design Studios в Комо, Италия, въведоха и предварително оценяване и проучване на представените изделия.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: