Новини


8Юли2014

Системата Rallye - френски език на висока скорост

За да кандидатствате в чужд университет, първо трябва да усвоите добре съответния език. Франция е сред държавите, предпочитани от българските кандидат-студенти, а изучаването на френски език има стари традиции у нас. Да не забравяме и факта, че България е пълноправен член на Франкофонската общност от 1993 г. Ще кажете - добре, но кой учебник да избера?

Добър избор е системата Rallye на издателство „Просвета”, чиито автори и редактори работят в постоянно сътрудничество с учители от най-добрите френски езикови гимназии у нас. Тя използва съвременни ефективни подходи и стратегии в обучението по чужд език. С Rallye учениците усвояват бързо, задълбочено и с удоволствие съдържанието, предвидено в учебната програма - със скорост, която отговаря на името на системата. Но най-важният резултат е, че децата започват да общуват свободно и си служат творчески с френския език, още докато правят своите първи самостоятелни стъпки в неговото използване.

Мая Чалъкова, дългогодишен преподавател в столичната 9-а френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, споделя, че системата Rallye помага чуждият език да се превърне от цел в средство за общуване и познание. С нея учениците се чувстват уверени, че са придобили трайни знания. Комуникативният подход, интерактивните дейности и богатството на лексикални рубрики им позволяват лесно да възприемат и осмислят различни видове текстове.

Според проучвания на редакторите от „Просвета” гимназистите много харесват рубриката „Панорамна обиколка на Франция”. Тя ги стимулира да търсят допълнителна информация за градове, места, забележителности, институции. Учебното съдържание в системата Rallye е поднесено по начин, който мотивира учениците да излязат от рамката на учебника и ги подтиква към по-широка изява. Тя дава на всеки самостоятелна писта в рали-състезанието, чиято крайна цел е свободното владеене на езика с много познания за историята, географията, културата, кухнята и бита на Франция. Всичко това се възприема по много естествен и непринуден начин и чрез рубриката „През прозореца на колата”.

Системата Rallye ще ви отведе бързо и безпрепятствено до финала - елитен френски университет. Неслучайно водещи езикови гимназии у нас избраха тази система за своите ученици и през следващата 2014/2015 учебна година.

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: