Новини


13Май2014

Ще си имам първолак. Ами сега?

Кой е учителят, какъв е редът в училището и сигурността около него, има ли занимални и колко са часовете на заетост в класната стая – това са едни от най-важните неща, които всеки родител трябва да провери, преди да подаде документите на своето дете за записване в първи клас.
Както е известно, няма рецепта как да се открие най-доброто училище. В малките населени места е най-лесно, защото изборът е ограничен. А и всички се познават, така че, винаги може да поразпитате роднини и познати за качествата на преподавателите. В големите градове за най-добри за първолаците се смятат училищата в центъра и тези, в които има ранно чуждоезиково обучение. Но според експертите по начално образование точно тези два критерия изобщо не гарантират високо качество на обучението.
Много училища започват да приемат документите сега - през май. Крайният срок за записване е 30 май, а няколко дни по-късно ще излязат класациите на децата.Учебните заведения сами решават как да приемат учениците и сами определят класирането. Няма опасност дете да не бъде записано, места има за целия випуск, уверява образователното министерство.
Но преди да подадат заявленията, добре е родителите да се поинтересуват дали в училището има занималня или къде е най-близката частна такава, ако няма кой да помага на малчугана у дома. Допълнителните часове са задължителни за ...

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: