Новини


13Май2014

Поне 20 желания, за да влезеш в гимназия

Иде голямото изпитване - само след седмица учениците от VII и ХII клас ще се явят на решаващото национално външно оценяване. При малките това определя влизането в гимназия. При големите матурата е значителна част от оценката в дипломата им. Изпитът по български език и за двата класа е на 21 май. На 23 седмокласниците държат изпит по математика, а големите - втора матура върху предмет по избор.
Матурата тази година ще тече при засилени мерки за сигурност. Освен специалния инструктаж на квесторите и предаването на мобилните телефони, директорите ще изключват и безжичния интернет в класните стаи. Много от школата пък специално избират за изпита такива кабинети, в които нетът няма покритие, но пък има видеокамери. Те ще работят през цялото време на изпита. Така е например в 134 СОУ, по-известно като "Еврейското". На входа на училищата пък директори и квестори ще сравняват ЕГН-то в служебната бележка и личната карта на учениците - за да не би някой да се изкуши и да изпрати отличник от друг випуск, вместо сам да се яви на теста.
Затова, вместо да опитвате хитринки за залъгване на квестора, добре е да отделите време за припомняне на най-важното от изучавания материал. Специално за ХII клас съветът на експертите е ден или два предварително да потърсите училището
в което сте разпределени да държите изпит. По този начин ще може да ...

 

Виж цялата новина тук: Стандарт

Автор: Стела Стоянова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: