Новини


19Авг2014

Родители ремонтират забавачки и купуват телевизори

Родители даряват телевизори, тоалетна хартия или правят ремонт на детските градини в столицата. Това показва справка на „Монитор” в регистъра на Столична община. Сдру-жението на настоятелството на детска градина „Фют” в Лозенец е дарило 15 бона за обновяване на детската площадка в двора на сградата. Родители са дали пари и за боядисване и укрепителни работи в детски градини в район „Сердика” и „Възраждане”. Настоятелството на 45 ЦДГ „Алиса” е пренаредило тротоарите и е доставило градинска декорация за 2350 лв. Фирма пък е 
изпрала и изгладила чаршафите 
на ЦДГ № 92 „Лозичка”. Перденца, килими, лаптопи, прахосмукачки, пасатор, кафемашина и месомелачка също са дарени за малчуганите в градините. Родителите са събирали пари и за легълца, шкафчета, дивани и играчки. 
Детско-юношески футболен клуб „Национал” Подуяне е събрал 4930 лв. за изграждане на футболно игрище в ОДЗ „Ракета”. 
Пари, хранителни продукти и дрехи пък са получили социалните заведения в столицата. 
Само за първите седем месеца 
общината е получила 787 975 лв. 
 като последното дарение е от 18 юли - 200 лв. за книги на 7-о СОУ „Свети Седмо-численици”. 
Строителните фирми, които изграждат пътищата в столицата, също правят дарения на общината. Щедри се оказват от „Геотехмин”, които обновяват обредният дом в село Бусманци с 38 187 лв. Фирмата ремонтира и пътя до манастира „Мария Магдалина” в село Бухово. За същия път пари дава и „Трейс-София”. Тя е заделила 44 108 лв., а получател на парите е Столичният инспекторат. „Света София 2013” ДЗЗД пък е дала 25 бона за дограма, боядисване и ламарина на Централна минерална баня. 
Столичната община създаде и Фонд за иновации в културата, средствата в който ще се събират чрез ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Цвети Димитрова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: