Новини


3Дек2019

"Просвета" внесе в МОН учебниците за 11. клас

Издателска група „Просвета“ внесе за одобрение в МОН новите учебници за задължителна подготовка за 11. клас, по които ще се работи от следващата учебна 2020/2021 година.

Те са по български език, литература, математика, гражданско образование, английски и френски език.

По литература има два учебника. Единият е на утвърдения автор Албена Хранова. В него произведенията са представени по достъпен и интересен за единадесетокласниците начин. Уроците са с ясна структура и интересни рубрики.

Обръщаме Ви внимание на литературата на „Просвета Плюс“ с автори Ангел Йорданов, Весела Михайлова и Нели Дамянова. Тя е създадена по нов модел, насочен изцяло към отличното представяне на учениците на матурата в края на средното образование. В различните рубрики се съдържат необходимата информация за изучавания автор, анализ и тълкуване на художествените текстове, също така са предвидени интересни дискусии и изследователска работа за учениците.

Учебникът по математика съчетава най-добрите методически практики с нови, атрактивни подходи. Осигурява отлични постижения за учениците чрез разнообразни по формат задачи, конструктивни диалози, практическа и творческа дейност. Авторският екип включва Кирил Банков, Илиана Цветкова, Даниела Петрова, Гергана Николова, Стефчо Наков.

Учебниците по английски език също са два и освен че покриват различни нива на усвояване на езика, включват материала за 11. и 12. клас. Учебният комплект TEEN ZONE (CEF B1.1) отчита и преодолява основни типични трудности при усвояване на английския език от българските ученици, което отличава системата от широко ползваните в практиката чужди системи и е нейно много важно предимство. Учебникът Jetstream Upper-Intermediate (B2.1) с интензивно изучаване на английски език е продължението на системата FOR REAL, нива A1–B1.

Учебникът по френски език е последната част от изцяло преработената по новата учебна програма система за интензивно изучаване на френски език Rallye. С напълно нов, съвременен графичен дизайн и адаптирано към възрастта на учениците учебно съдържание, Rallye 6 несъмнено ще грабне интереса на вашите ученици.

Предметът гражданско образование се въвежда за първи път от следващата учебна година. Затова сме се постарали учебникът да е написан на разбираем за единадесетокласниците език. Новите понятия са подробно изяснени, задачите и упражненията са насочени към реални събития и казуси от съвременната действителност у нас и по света. Особено атрактивни са кинозадачите, свързани с гледане, анализиране и обсъждане на филми, засягащи основни теми от учебната програма.

Всички наши учебници имат своите обогатени електронни версии, които са безплатни за всеки учител, избрал да работи със съответното хартиено издание. Навярно вече сте се уверили, че те са ценен помощник както за Вас, учителите, така и за учениците, и правят работата в часовете динамична и увлекателна.

Заедно с печатните и електронните учебници и тетрадки сме подготвили и образци на годишни тематични разпределения, книги за учителя, както и ред необходими за Вас и Вашите ученици помагала.

Може да разгледате най-новите ни учебници ТУК

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: