Новини


2Май2017

„Просвета“ внесе в МОН най-много нови учебници. Вижте колко са!

67 проекта за нови учебници по всички предмети за 2., 6. и 8. клас внесе „Просвета“ за оценяване в Министерството на образованието и науката (МОН). Одобрените издания ще са в клас още тази есен, за новата 2017/2018 учебна година.

Най-голямата издателска група в България вече получи одобрение за всички свои нови учебници за 1. и 5. клас (общо 41). На 15 септември те ще бъдат на детските чинове.

Нещо повече – огромна част от учителите избраха да преподават именно по „Просвета“.

„Основната причина, разбира се, са качествата на самите заглавия, доказаните авторски колективи, изгражданото над седем десетилетия доверие. Но важна роля изиграха и новите ни електронни учебници към тях. Те не просто допълват печатните, те вкарват нашето образование в бъдещето с изключително атрактивни 3D анимации и видеоклипове, с огромен брой интерактивни упражнения и задачи“, коментира г-жа К. Андреева, главен редактор на издателството.

Друг фактор за успеха е възможността за избор между няколко учебника по един и същи предмет – според нивото на децата в конкретното училище.

„Ние имаме доста трудни деца – с различен етнически състав, от семейства, в които образованието не е приоритет. Затова за мен беше много важно да мога да подбера учебник точно за тези деца, така че да постигна възможно най-добрия резултат, и се радвам, че имах тази възможност“, коментира Л. Симеонова, учител по български език и литература от Перник.

Именно за да задоволи потребностите на различните учители и на децата, с които работят, „Просвета“ създаде по два и някъде – даже по три учебника за предмет във 2., 6. и 8. клас.

Те са с марките на „Просвета“, „Просвета АзБуки“ и новата „Просвета Плюс“. Различават се по методическите подходи на всеки от авторските колективи, а ги обединяват общите изисквания за лек и разбираем език.

За 2. клас издателската група внася за одобрение в МОН общо 17 нови учебника: по два за предметите български език и литература (учебник и читанка), математика, околен свят, музика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество. Издателска група „Просвета“ представя и по един нов учебник по три чужди езика – английски, немски и руски.

За 6. клас се внасят общо 27 нови учебника: три по български и два по литература, три по математика, два по история и цивилизации, два по география и икономика, три по човекът и природата, два по информационни технологии, два по музика, два по изобразително изкуство, два по технологии и предприемачество и по един учебник по английски, немски, френски и руски език.

За 8. клас се внасят 23 проекта: два учебника по български език и два по литература, два учебника по химия и опазване на околната среда, два по биология и здравно образование, два по изобразително изкуство, по един учебник по учебните предмети математика, история и цивилизации, география и икономика, философия, физика и астрономия, информатика, информационни технологии, технологии и предприемачество и музика. Внасят се и четири проекта по чужди езици: един учебник по френски, два по английски и един по немски език.

„Екипът на „Просвета“ гарантира, че наесен ще доставим новите учебници точно в определените от МОН срокове на всички училища, които ни изберат“, е категорична г-жа К. Андреева.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: