Новини


3Юни2014

„Просвета“ на базара на книгата

Час преди официалното откриване на Пролетния базар на книгата посетители вече пазаруваха от щанда на издателство „Просвета“ на етаж 3 в Националния дворец на културата. Най-нетърпеливи бяха родителите на малчуганите, които наесен ще тръгнат на училище. Те търсят книжки, които да подготвят децата им за 1. клас, и на щанда на „Просвета“ намират точно това, което им трябва.

Сред многото заглавия, съчетаващи забавлението с учене, се открояват „Математически вълшебства“ за 5 – 6 и 6 – 7 години, „Рисувам стъпка по стъпка“ за 4 – 5 и 6 – 7 години, поредицата „Математици умници“, както и новата програмна система „АБВJигри“ за 5 – 6 и 6 – 7 години с интерактивни ресурси и материали за разпечатване, сиди с музика, табла и флашкарти за учителите. 

Специално за първокласниците са новите книжки от серията „Четящите детективи“: „Принцеса Ела търси приключения“ и „Мимо учи за магьосник“, „Смятам и рисувам“. Само на базара можете да купите тези заглавия с 35% отстъпка от цената. В „Чудна азбука“ чрез весели картинки и стихотворения за животни българските букви оживяват и децата лесно ги запомнят.

На щанда на „Просвета“ има и нови издания за ефективно чуждоезиково обучение, най-новите изпитни варианти и тестови задачи за външното оценяване, за изпитите след 7. клас, за зрелостните и кандидатстудентските изпити. Учебниците и учебните пособия се предлагат с 20% отстъпка от цената. За някои издания отстъпката е 50%.
На два компютъра е осигурен онлайн достъп до електронните учебници и образователните игри на „Просвета“. Ще видите как работят електронните учебници по всички предмети от 1. до 7. клас, как да търсите информация и как да пазарувате от сайтовете www.prosveta.bg и www.e-uchebnik.bg.

„Просвета“ предлага и постери с уникални изображения на Васил Левски, Хаджи Димитър, Васил Априлов и Христо Ботев. Автентичните и малко известни портрети са част от разпиляната колекция на Христо Г. Данов, отпечатана във Виена веднага след Освобождението.

Базарът на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга“, продължава от 3 до 8 юни. Той бе открит официално от посланика на Република Турция у нас Негово превъзходителство г-н Сюлейман Гьокче и гостуващия в София турски писател Ахмед Юмит.

В рамките на базара бе открита и изложба с 40-те най-добри корици на книги, издадени през последните 20 години. Сред тях е „Официален правописен речник на българския език“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ към БАН, издаден през 2012 г. от „Просвета“. Художник на корицата му е Виктор Вертер Паунов. Отличените корици може да се видят на левия полуетаж на Националния дворец на културата.

„Официален правописен речник на българския език“ е най-пълният досега справочник от този тип. В него са включени над 90 000 думи и форми, което е с 20 000 повече от тези в досегашните речници. Речникът има нормативен характер – правилата, формулирани в увода, и правописът на включените в словника думи са задължителни за писменото общуване. С добра отстъпка може да купите речника само на Пролетния базар на книгата, от щанд № 320 на издателство „Просвета“.

Автор: Просвета

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: