Новини


17Авг2015

Променят външното оценяване след 7-и клас

Промени ще има при националното външно оценяване след седми клас. Това съобщи вчера зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева пред БНР. Тя обясни, че целта на промените е да се оптимизират задачите по български език и математика. „Нашият основен мотив е убедеността ни, че при проверката на знанията и уменията на седмокласниците е важно практическото прилагане на знанието, а не извеждането на преден план на наизустени знания”, допълни зам.-министърът.

 По нейни думи не се предвижда промяна в съдържанието на матурите от догодина, а само в организацията на изпитите. Кастрева обясни още, че образованието е държавна отговорност и просветното министерство не може да постигне само поставените цели. Тя подчерта, че парите, които се отпускат за образование, са малко.

„Не можем да имаме добро професионално образование, без да имаме добра база, защото там се провеждат учебни практики”, изтъкна Кастрева във връзка с дуалното обучение. По думите й навсякъде по света, където има добро професионално образование, в учебните лаборатории на учениците са последните постижения на науката. „При нас изоставането е често ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: