Новини


24Фев2023

Променят критериите за прием в детските градини в София

Отпада така нареченото "пазене на място"

 

 

Променят се критериите за прием в детските градини в София. Отпада така нареченото "пазене на място". Това обясни пред журналисти Мария Минчева – директор на дирекция „Образование“ в Столичната община.

Освен това, задължителното предучилищно образование вече ще започва от 4-годишна възраст. Родителите трябва да подадат заявление в Дирекция „Образование” и ще бъдат насочени към детските градини, където има такава възможност. Те могат да посочат 3 удобни за тях учебни заведения.

„Промените са разглеждани от работна група с участието на работодателски и родителски организации, за да бъде внесена в Столичния общински съвет. По отношение на критериите предвиждаме освен родителите, които са редовни студенти, точка да могат получават и родителите ученици. Другата промяна е свързана с увеличаване на точките по постоянен и настоящ адрес, както на родителите, така и на детето. Въвежда се и една санкция по отношение на родители, чийто деца са приети в детски градини, но де факто не ги посещават, т.н.  нареченото „пазене на място”. В тази връзка предвиждам да има санкция, ако...

 

 

Виж цялата новина тук: Nova.bg

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: