Новини


31Мар2020

Приемат извънредно заявления за матурите

Ученици, които не са успели да подадат заявление за явяване на държавните зрелостни изпити, получават още един шанс – да го сторят, като се свържат с директора на училището си.

Както Teacher.bg писа, срокът за подаване на заявленията в училище бе 17 март, но извънредното положение затвори учебните заведения преди това. Остана единствено вариант по електронен път до 20 март. Даваме още една възможност, ако има дванайсетокласници, които не са се справили, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.

Тя уточни, че и без извънредно положение, обикновено не всички зрелостници изявяват желание да държат матурите. Важно е сега да не лишим от тази възможност такива, които искат, но не са успели да подадат заявление, добави тя. По изключение заявки ще се приемат до края на март.

По предварителния график държавните зрелостни изпити бяха насрочени за 20  и 22 май. Няма вариант да се проведат онлайн, категорични са от МОН. Според последните изявления на министър Красимир Вълчев, ако училищата останат затворени още дълго време, ще се...

Виж цялата новина тук: TEACHER.BG

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: