Новини


3Юни2014

По 3-ма първолаци се борят за място в елитните училища

По 3-ма кандидат-първолаци се борят за едно място в елитните школа в София, показва проверка на „Монитор”. „Сред най-желаните училища са тези, в които се изучава чужд език”, обясни директорът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева. 
В 32-о СОУ „Свети Климент Охридски“ например са подадени около 500 заявления, а местата в първи клас са 144. В 31-о СУЧЕМ „Иван Вазов” пък ще има 4 паралелки с по 24 деца, а подадените 
заявления са били 3 пъти повече 
„Тази година имаше по-голям интерес в сравнение с миналата. Подадените заявления са 332”, отчете помощник-директорът на училището Венета Василева. Сред най-желаните училища са 73-о СОУ и 20-о ОУ, където се преподава немски език, както и 134-о СОУ, което е известно като Еврейското. И тази година пред тези школа се извиха опашки от родителите, за да подадат документи за децата си. Както „Монитор” писа, пред столичното 133-о СОУ „А. С. Пушкин”, известно като Руското училище, опашки се заформиха 6 дни преди началото на приема. „Имаме над 200 заявления за първокласници, но за съжаление ще приемем само 96 деца. 
Нямаме база, за да увеличим паралелките, 
коментира директорът на училището Даниела Борисова. 
Днес в София ще бъде оповестено класирането на първолаците. След това родителите ще имат два дни, за да ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Анна Ефтимова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: