Новини


10Мар2021

От петък учениците от 5. до 12. клас в столицата преминават на онлайн обучение

  • Обмислят затваряне на моловете и фитнесите
  • Забраняват посещенията в социалните домове
  • Столицата иска от МОН да измести състезанията и олимпиадите насрочени през март

 София затяга мерките срещу разпространението на коронавируса. Решението е взето на заседание на столичния щаб за борба с COVID-19, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

 От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 ч. Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март.

 По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите. Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт.

 Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно. В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица. На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които...

 

Виж цялата новина тук: УЧИТЕЛИ БГ

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: