Новини


1Юни2023

Олга Николова не разкри „Тайните на писането“

За радост на всички настоящи и бъдещи писатели новата книга на Олга Николова „Тайните на писането“ („Просвета“, 2023) е вече в онлайн книжарниците. Тя е своеобразен пътеводител към въздействащия начин на писане, а самата авторка я определя като „лабиринт – без начало, среда и край“.

Премиерата ѝ се проведе в рамките на Пролетния панаир на книгата в парка пред НДК. Въпреки дъждовното време събитието събра десетки приятели, колеги, съмишленици и почитатели на литературата, които задаваха въпроси и се редиха на опашка за снимки и автограф.

Книгата е нестандартно учебно помагало, предназначено не само за учениците, които обичат литературата, но и за онези пораснали читатели, които все още се колебаят дали да останат само читатели, или да преминат от другата страна – тази на писателя.

„Заглавието на книгата е само заблуда – каза авторката. – Реално погледнато, аз не разкривам тайни, просто говоря за някои от нещата, които ми се струват ясни. Надеждата ми е книгата да даде кураж на деца, които са били като мен. Мисля, че загубих много години от живота си, опитвайки се да пиша „като еди-кого си“… Просто ми се иска на мен самата преди тридесет години някой да ми беше казал „най-важното в писането е да казваш истината, да не се преструваш“.

На въпрос на гост кога един писател трябва да спре да пише, Олга Николова отговори: „Когато усети, че шикалкави и вече не е искрен“.

Олга Николова е преподавател по творческо писане в Американския университет в Благоевград, докторант по литература в Харвард, САЩ, създател и главен редактор на онлайн списанието „Пеат некогаш“ (https://peatnekoga.com/) и автор на сборници с есета.

Книгата „Тайните на писането“ може да намерите с 20% отстъпка на щанд № 9 на Пролетния панаир на книгата или да поръчате от нашата онлайн книжарница www.e-uchebnik.bg, също с отстъпка.

Препоръчваме на всички четящи и пишещи хора, които имат нужда от вдъхновение!

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: