Новини


7Юни2023

Новият министър на образованието: За мен ключовата дума ще бъде „доверие“

За мен ключовата дума между нас ще бъде „доверие“. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се обърна към експертите в МОН при приемането на поста. Той подчерта, че смята експертите за хора с потенциал и свои съмишленици, защото образованието и науката обединяват в името на по-доброто бъдеще на деца, ученици и студенти.

Министър Цоков заяви, че очаква подкрепа, креативност и позитивност в отношенията, за да се изгради цялостна екосистема с включване на други институции за усъвършенстване на българското образование.

„Образованието обединява, образованието е светлина, образованието и науката правят просперитета на настоящето, но те преди всичко дават бъдещето. И за да може това бъдеще да бъде по-добро за нашите деца, надявам се, че всички заедно ще допринесем, ще се подкрепяме, ще споделяме. За да можем да изградим една цялостна екосистема на българското образование, в която да се включат и Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта. По този начин ще дадем по-добро бъдеще на сегашните деца, ученици, студенти и ще можем да развием и усъвършенстваме българското образование”, заяви министър Галин Цоков.

По традиция училищният звънец в МОН беше предаден от досегашния министър проф. Сашо Пенов на новоизбрания образователен министър проф. Галин Цоков

Служебният министър проф. Сашо Пенов предаде поста с благодарност към администрацията, „която с талант, ум и постоянство надгради започнатото от предишните екипи“.

„Горд съм, че се получи спойка между нас и бившите министри, които също даваха своите съвети. Така ще подходя и аз, за да може да има приемственост в работата на министерството“, увери проф. Пенов. И добави: “Успяхме да повишим възнагражденията в министерството, което е важно за всяка администрация и не само с оглед на...

 

Виж цялата новина тук: У4а в Пловдив

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: