Новини


24Ное2021

Ново! У нас вече има и учебници за слушане

Учебници по литература за 7. клас и по география и икономика за 5. и 6. клас изцяло на звукозапис вече са качени в електронната платформа е-просвета. Това са първите от поредицата аудиоучебници на Издателска група „Просвета“ в помощ на родното образование.

С „уроците за слушане“ децата могат да учат или да преговарят материала на път за училище – пеша, в колата, в автобуса или в метрото, по време на разходка в парка и дори когато се занимават с нещо друго навън или вкъщи. 

Звукозаписът на урока върви в синхрон с неговия печатен текст. Това дава възможност на ученика сам да избере коя част от урока да си пусне или да прослуша отново, за да затвърди знанията си.

Аудиоучебникът по литература за 7. клас включва всички автори и произведения от учебната програма на Министерството на науката и образованието (МОН) – Вазовите „Една българка“, „Опълченците на Шипка“ и предвидените за 7. клас глави от „Немили-недраги“, стихотворенията на Добри Чинтулов „Стани, стани, юнак балкански“ и „Вятър ечи, Балкан стене“, „На прощаване“ от Христо Ботев и др.

Към всяка творба има специално разработен анализ – кратка, но добре структурирана информация, съдържаща най-важното по темата.

Аудиоучебникът по география за 5. клас покрива всички теми от учебната програма на МОН. Текстовете са увлекателни, научно издържани и в оптимален обем. За 6. клас до момента са качени 6 аудиоурока, като до дни в платформата ще бъдат добавени и останалите теми.

Освен че пестят време, аудиоучебниците имат още много предимства:

  • четат ги професионални диктори и актьори и това помага за усвояването на правилен български език;
  • развиват умението за слушане и възприемане на информация;
  • развиват паметта и въображението;
  • намаляват натоварването на очите;
  • изключително подходящи са за деца с увредено зрение. 

„Избрахме да започнем с литературата за 7. клас, защото този предмет е много важен за всички ученици, които завършват основното си образование – в края на годината им предстои Национално външно оценяване. А отличната оценка от този изпит е вход към елитните гимназии“, поясняват от издателската група. „Вярваме, че аудиоучебниците по география също ще бъдат много полезни за учениците. Следващите учебници, които предстои да бъдат качени в платформата е-просвета, са по история и цивилизации. Това ще стане до няколко дни.“

Образователната електронна платформа е-просвета може да бъде ползвана от всички ученици и родители чрез абонамент, който се предоставя в сътрудничество с водещата телекомуникационна компания А1.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: