Новини


25Юни2020

Новите учебници по религия за 1. - 4. клас на "Просвета" са окончателно одобрени

Каталогът на „Просвета“ от днес се обогатява с още четири нови заглавия. МОН одобри окончателно новите учебници по религия - християнство – православиe за 1. - 4. клас, по които ще се работи от следващата учебна година. Може да ги разгледате на следния линк:


РЕЛИГИЯ ХРИСТИЯНСТВО – ПРАВОСЛАВИЕ ЗА 1. - 4. КЛАС


Голямото предимство на учебниците на „Просвета“ са техните модерни електронни варианти, които допълват печатните издания и са изключително подходящи за интерактивно и дистанционно обучение. В тях са включени разнообразни дигитални ресурси – виртуални разходки из български катедрални храмове, църкви и манастири, образователни филми, готови презентации за големите християнски празници, събития и светци, празнични песни и други.

Авторските колективи, работили по създаването на учебния комплект от 1. до 4. клас, включват известни университетски преподаватели, педагози и учители. Автори на учебника за 1. клас са проф. д-р Емилия Василева, проф. д-р Иван Желев, Димитър Коруджиев и Екатерина Томова, а на учебниците за 2., 3. и 4. клас – проф. д-р Емилия Василева и Виолета Рогачева.

Учебното съдържание е структурирано в три части.

В първата част са учебните теми, като уроците са богато илюстрирани, достъпно и увлекателно поднесени. Във втората част – „Да научим повече“ – са поместени интересни художествени и адаптирани библейски текстове. Работните листове са в третата част на учебниците и включват упражнения, творчески задачи, тестове за входно и изходно ниво, Църковно календарче на православното християнче, примерен модел на дневник на добрите дела.

Кратки авторски текстове и творби от класици на българската детска литература обогатяват знанията за православната религия и насърчават малките ученици да осмислят посланията на вярата и да следват християнските добродетели. В учебниците са подбрани православни икони с висока художествена стойност, които допълнително обогатяват духовния кръгозор на малките ученици.

В помощ на педагозите е предвидена и обща книга за учителя, чрез която те могат да проследят надграждането на учебното съдържание от 1. до 4. клас.

Всеки учител, избрал да работи с учебника на „Просвета“, ще получи заедно със самия учебник и неговия електронен вариант, както и книгата за учителя с тематични разпределения за всеки клас и методически насоки към всяка тема.

 

„Просвета“ ви пожелава усмихнато и слънчево лято!

 

Последвайте ни тук: //www.instagram.com/prosveta.bg/?hl=bg

и тук: https://www.facebook.com/PROSVETA.BG/

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: