Новини


8Дек2015

Нова система по френски език с премиера на панаира на книгата

В първия ден на Международния панаир на книгата в НДК бе представена нова система по френски език за 11. клас на издателство „Просвета“ – ENVOLS, с автори Илка Атанасова, Павлина Рибарова, Светлана Герасимова и Франсоаз Демужен.

Презентацията събра много гости: доайените сред авторите на френски учебници проф. Стоян Атанасов и Лидия Стайкова, преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, учители от столичната 9 ФЕГ и други езикови гимназии, авторите на учебници и помагала на издателство „Просвета“ Радост Цанева и Жана Кръстева, ученици от 9 и 33 езикова гимназия.

Главният редактор Кина Андреева сподели, че години наред издателски екипи работят с любов и много желание над новите системи по френски език от началния курс до гимназиалния етап. Тя поздрави екипа от автори, редактори, рецензенти и художника и пожела успех на новия учебен комплект. Много хубави думи за ENVOLS каза и рецензентът доц. д-р Рени Йотова, директор на регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа.  Тя обясни защо е много важно български автори да създават учебници за българското училище и постави акцент на няколко важни момента: за първи път имаме учебник, свързан с обучението по литература, който е тематично структуриран, а темите провокират интереса на учениците, пълноценно се учи и езикът, представена е не само френската, но и франкофонската литература, провокират се творческите способности на учениците.

Авторите Илка Антонова и Светлана Герасимова не можаха да скрият вълнението си от това, че един амбициозен и сложен проект е завършен и резултатът – красивият многоцветен учебник – ще постави нови акценти в обучението по френски език.

Презентацията завърши с прекрасни музикални изпълнения на талантливи и артистични ученици от 9 ФЕГ. Те показаха, че когато учебният процес съдържа различни послания и провокира всички умения, мотивацията е положителна, а учениците разкриват много и разнообразни таланти.

На Коледния панаир на книгата всички издания на „Просвета“ се продават с 20% отстъпка. Може да ги намерите на щанд № 109 на партера. На щанд № 317, 3 етаж, „Просвета-Либри“ предлага електронни учебници от ново поколение, както и забавни образователни игри.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: