Новини


20Ное2023

Над 15 000 тома за училищните библиотеки

За миналата учебна година са закупени 7012 читателски карти за ученици и учители

 

 

15 577 книги за училищните библиотеки са закупени със средства по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”.

Целта е подпомагане популяризирането на библиотеките като място, в което се насърчава мисленето, въображението и творчеството като част от учебния процес, формиране на навици за четене и умения за учене през целия живот, както отношение към културата и изкуството.

В рамките на три годни, с финансиране от общо 1 867 837 лева, училищата са провеждали инициативи в своите кътове за четене, както и в обществени библиотеки.

Само за учебната 2022-2023 година са закупени 7012 читателски карти за ученици и техните учители. В 115 училища са създадени кътове за четене. 1081 инициативи са проведени в училищни библиотеки, а 532 – в обществени библиотеки.

За учениците в начален етап са правени драматизации на откъс от произведение, състезания по четене и по краснопис, конкурси за написване на приказка, възстановки на български традиции и обичаи.

За учениците в прогимназиален и гимназиален етап са проведени работилници по творческо писане, беседи по случай отбелязването на празници, литературни четения, свързани с  годишнини на български писатели, запознаване с творчеството на...

 

Виж цялата новина тук: У4а в Пловдив

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: