Новини


30Юли2020

На трето класиране в София: 503-има седмокласници не са приети в гимназия

503 седмокласници все още не са приети в гимназия, тъй като не са класирани на третия етап от кампанията в София. Причината е, че те са кандидатствали в училища, за които не им достига балът, обясни шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева.

За третия етап от класирането заявления са подали общо 1623 деца. От тях 206 са го направили в училища-гнезда. Това означава, че те са изтеглили своите документи от гимназията, в която вече са се записали, за да пробват късмета си за някое от свободните места след втория етап от записването. В столичните гимназии бяха останали 1936 бройки.

От всички кандидати на третия етап класирани са 1120 ученици. Утре те трябва да се запишат в училищата, в които са приети, с оригиналните документи – свидетелство за основно образование и медицинско свидетелство, ако ще учат в професионална гимназия. „Учениците, които не се запишат, не запазват местата си“, подчерта Кастрева.

В столицата са останали и незаети места, така че всички неприети ще има къде да учат. Засега те са 817. На 3-ти август ще бъдат обявени всички свободни места след третия етап. Към тях ще влязат и освободени бройки от незаписалитете се утре.

Запълването на тези места ще бъде децентрализирано. То ще се прави по утвърден от директорите график от 4 август до...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: