Новини


12Авг2022

МОН ще се стреми към максимално присъствена учебна година

По думите на просветния министър ще бъдат осигурени средства за отопление на образователните институции през зимата

 

Максимално присъствие в образователните институции при полагане на необходимата грижа за учениците, студентите и преподавателите с оглед на евентуална по-силна ковид вълна. От този принцип ще се ръководи новият екит на МОН през предстоящата учебна година. Това каза служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов при представянето на екипа и на приоритетите си.

По думите му ще бъдат осигурени средства за отопление на образователните институции през зимата, друг е въпросът за фактическата ситуация за наличността на отоплителните материали.

Проф. Сашо Пенов изрази и становището си във връзка с предложеното от предишния екит на ведомството увеличение на учебните часове по български език и литература, математика и география в 5, 6 и 7 клас, срещу което възразиха от Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Изчакват се резултатите от общественото обсъждане и във връзка с насрочването на резервни дати за изпитите в 7 клас за учениците, които по здравословни причини не са успели да се явят, заяви още министър Пенов.

Предишният екип на ведомството предложи, ако седмокласник пропусне някой от изпитите си, но е участвал в олимпиади, балът му да се формира, като вместо резултата от изпита от националното външно оценяване се използва по-високият от резултатите от областния или от националния кръг на олимпиадата по съответния учебен...

 

Виж цялата новина тук: Darik.bg

Автор: Мариана Корчакова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: