Новини


22Юни2017

МОН одобри новите учебници за 2. и 6. клас на „Просвета“

Над 40 нови учебника за 2. и 6. клас на „Просвета” са одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН).

Експертите дават положителна оценка не само на печатните издания, но и на електронните им варианти. Те са истински магнит за децата – съдържат атрактивни 3D анимации, видеоклипове, интерактивни упражнения, тестове, задачи и образователни игри. И нещо много важно за родителите – електронните учебници на „Просвета” ще бъдат на пазара веднага след като МОН оповести списъка с окончателно одобрените заглавия. Това се очаква да стане преди 15 септември. (Демоверсия на електронните учебници вижте тук: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas.)

Най-голямата издателска група в България внесе най-много проекти. Те са с марките „Просвета”, „Просвета АзБуки” и „Просвета Плюс”. По всеки предмет има по два или по три учебника, за да може учителят да подбере най-подходящия за своите възпитаници. Написани са на разбираем и лек език, съобразен с възрастта на децата.

Издателската група участва с два различни комплекта за 2. клас – „Чуден свят” на „Просвета” и „Голямото приключение” на „Просвета Плюс”. Всеки от тях включва учебници по български език и читанка, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

„Просвета” предлага нови учебници за 2. клас по три чужди езика – английски, немски и руски.

За 6. клас внесените и одобрени от МОН проекти са общо 27. Към всеки учебник има книга за учителя и работни тетрадки.

След одобрението от МОН идва вторият важен етап – учителите трябва да оценят и изберат учебника, по който ще преподават през следващата учебна 2017/2018 година. За да получи оценка „приложим”, един проект трябва да събере най-малко 50% подкрепа.

„Просвета” гарантира, че ще достави на училищата всички учебници в сроковете, определени от МОН. А електронните учебници ще са на разположение на учителите още в началото на август.

Всички нови учебници на „Просвета” за 1. и 5. клас пък ще бъдат на детските чинове за първия учебен ден – 15 септември.

„Огромна част от българските учители избраха именно „Просвета”. Това е признание за качеството на нашите учебници за 1. и 5. клас. Мога да уверя колегите, че проектите ни за 2. и 6. клас са още по-добри”, коментира Георги Шарабов, заместник-главен редактор в издателството. (Вижте тук: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: