Новини


6Яну2022

Министерството на образованието се надява на поне 500 хил. теста за учениците през януари

До средата на януари Министерството на образованието се надява да бъдат получени поне 500 хил. от т. нар. щадящи тестове за учениците, с които се изследват проби от слюнка, за да бъде осигурена възможността за присъствено обучение. Това се разбира от отговори на ведомството, изпратени до "Дневник".

В контекста на нов ръст на случаите на COVID-19 заради разпространението на варианта Омикрон ще нараснат и нуждите за тестове, така че обучението в клас да продължи. Според заявките и на новото правителство (такива бяха политическите изказвания и на предишните управляващи) до ограничения в образоването ще се прибягва само в най-краен случай.

Възможността за присъствено обучение е обвързана обаче с представяне на сертификат за COVID-19 (за ваксиниране, преболедуване, високи нива на антитела, PCR или антигенен тест) или изследване с щадящи тестове, когато заболеваемостта в дадена община е над 250 нови заразени на 100 хил. население.

Според данни на институцията на склад има около 1 млн. теста за учениците, които се очаква да бъдат достатъчни до края на...

 

Виж цялата новина тук: Дневник

Автор: Златина Зехирова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: