Новини


1Сеп2014

Електронна „Просвета” за всички деца

Може ли учебниците да са по-забавни и децата да усвояват уроците по-лесно? Как да накараме нашия ученик повече да чете и пише, да решава задачи или да усъвършенства произношението си на чужд език? Това се питат родителите преди началото на всяка учебна година.

Издателство „Просвета” (www.prosveta.bg) има готов отговор на тези въпроси. То предлага електронни учебници по всички предмети от 1. до 7. клас. Това са около 90 заглавия с над 5500 електронни ресурса. Те нямат тегло, дори не са на диск, просто ги имате в компютъра си - любимата играчка на всяко съвременно българче. Е-учебниците са разработени на базата на хартиените, чието съдържание е одобрено от Министерството на образованието и науката. Но електронните варианти имат много допълнителни интерактивни задачи и упражнения, фотогалерии, видеофилми, аудиозаписи, линкове към интернет сайтове. Навигацията им е ясна и удобна. С тях децата сами се оценяват. Родителите пък могат да работят с детето си у дома и по всяко време да проверяват как се справя с усвояването на материала. Е-учебниците на „Просвета” се осъвременяват периодично и ако вече сте купили такива, получавате обновените версии без допълнителна такса.

Цената на всеки електронен учебник е само 4,80 лева за срок от 15 месеца - 5 месеца повече от учебната година. Това дава достатъчно време на ученика за преговор и затвърждаване на знанията от предишната учебна година, преди да започне новата. Ако сега купите е-учебник, абонаментът ви за него ще изтече през ноември 2015 г. Покупката му е лесна - влезте в сайта www.e-uchebnik.bg, платете абонамента с банкова карта или с есемес и ще получите учебника си онлайн.

До края на септември издателството ще предложи електронни версии и на всички учебници от 8. до 12. клас. „Просвета” разработва и варианти на е-учебниците за таблети и смарт устройства и планира да ги предложи до края на 2014 г. За тях също няма допълнителна такса. Ако преди това сте купили е-учебник за компютър, чрез синхронизиране ще можете да го прехвърлите на таблет.

 

Автор: Нели Цонева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: