Новини


27Окт2014

Дават 3 млн. за „уроци на две скорости“

  Пари за „уроци на две скорости“ ще отпусне просветното министерство. Това предвижда проект, който служебният министър Румяна Коларова се очаква да внесе на следващото редовно заседание на Министерския съвет. Със сумата от 3 милиона лева ще бъдат финансирани допълнителни уроци както за изоставащите, така и за талантливите ученици.

С част от парите ще бъдат наети учители, които да работят с проблемни деца след редовните часове. Педагозите ще помагат на малките да наваксат с уроците, които са им трудни, и ще се опитват да приравнят по-слабите си ученици на нивото на останалите от класа.

Подобни форми на обучение са предвидени не само за посещаващите занятия, но и за малчуганите, на които това предстои. По места ще бъдат сформирани групи в предучилищна възраст, които да учат български език. Става дума главно за деца от малцинствата, които прекрачват училищния праг, без да разбират и дума от родната реч. „Именно заради това, а не заради интелектуални затруднения такива хлапета отпадат“, признаха учители.

Повече пари ще има и за преподавателите, които работят с ...

Виж цялата новина тук: Преса

Автор: Теодора Йолчева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: